آتی نگرمهر ، هیچگونه شعبه و نمایندگی مجاز برگزاری دوره آموزشی و یا فروش زالو در سطح ایران و خارج از کشور ندارد و هر گونه سوء استفاده از نام و آرم این شرکت پیگرد قانونی دارد.

جهت حصول اطمینان هر گونه عقد قرارداد با شماره 02166967620 تماس حاصل فرمایید. با تشکر

تازه ترین اخبار

معرفی گوسفند گوشتی نژاد ایل دو فرانس

 

نام نژاد:  ایل دو فرانس
منشاء: فرانسه
وزن قوچ بالغ: ۱۱۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم
وزن میش:۷۰ تا ۹۰ کیلوگرم
افزایش وزن روزانه نرهای دوقلو: ۲۶۱ گرم
چند قلوزایی: ۱۷۸%
نژاد ایل دو فرانس دارای مخلوط قابل توجهی از صفات می باشد: ترکیب بدنی بسیار مناسب، سرعت رشد بالا، دوقلوزایی بالا، توان شیردهی بالا، و در نهایت تولید پشم مناسب.
نژاد سنگین وزن، از نظر بلوغ زودرس، مناسب برای تولید گوشت و پشم، و از جهت خوراک تامین حجم کافی از خوراک برای آن مهم می باشد.
این نژاد استعداد مناسبی برای عادت پذیری به شرایط محیطی و دمایی مختلف را دارد. از جهت تولیدی مثلی نیز قابلیت ۳ زایش در ۲ سال را دارد بطوری که با مدیریت مناسب می توان برای هر ۸ الی ۹ ماه یکبار برای یک زایش برنامه ریزی کرد.
بره های این نژاد در سن ۳ الی ۴ ماهگی جهت کشتار وزن لاشه ۱۸ الی ۲۰ کیلوگرم را می دهند.

لارو درمانی

تصاویر ناراحت‌کننده از مصرف گوشت سگ و گربه در کشور چین















تولید فرآورده های متنوع ازجلبکهای قرمز(با تاکید بر گراسیلاریا)

اهمیت و کاربرد جلبکهای دریایی از نظر پیشینه تاریخی به قبل از میلاد برمی گردد . در آن زمانها چینیها از کفشهای صندل چوبی استفاده می کردند. این کفشها به مرور موجب سفت شدن ، ترک خوردن و زخم شدن کف پا می شوند ، آنها با استفاده از جلبکهای دریایی باعث نرمی و کاهش التهاب پوست و بند آمدن خونریزی از محل زخمها می گردیدند و حتی با مصرف خوراکی برخی از آنها ، در درمان بسیاری بیماریهای میکروبی وانگلی روده و داخلی از قبیل بیماری گواتر استفاده می کردند.

جلبکها به عنوان اولین تولیدکنندگان اکوسیستمهای آبهای آزاد ودریایی محسوب می شوند . بیش از 44 درصد از فتوسنتز در بیوسفر بوسیله موجودات اتوترف آبزی انجام می شود .
دیواره سلولی جلبکهادار ای ترکیبات ثانویه و پلی ساکارید های با ارزشی نظیر آگار،اسید آلژنیک ، سولفات لایمن و کرانمین هستند که از این ترکیبات برای مقاصد دارویی و افزودنیهای غذایی استفاده می شود . همچنبن در صنایع کاغذ سازی نساجی ، چرم سازی ، تهیه لوازم و مواد بهداشتی و آرایشی، تغذیه ( در تهیه غذا های ژاپنی Sushi) و تهیه نوشیدنی و شربتها و ترشی جلبک و جهت جلوگیری از عدم بیات شدن نان ، همچنین در علوم پزشکی ، داروسازی و دندانپزشکی مانند تهیه محیط کشت جامد میکروبی ، تهیه قرص ، روکش کپسولها ، شربتهای دارویی ، تهیه قالبهای اولیه دندان و در ژنتیک در تشخیص طبی بیماریها و در کشف جرم و در بسیاری موارد دیگر کاربرد فراوانی دارند .
اخیراً، نیز اثرات ضد باکتریایی ، ضد قارچی و ضد انگلی و در برخی موارد ضد تورمی بعضی از جلبکها به اثبات رسیده است (Garino 1997) از این رو بسیاری از کشورهای آسیایی از قبیل ژاپن ، چین، فیلیپین ، تایوان ، تایلند ، اندونزی و هند و همچنین کشورهای آمریکای جنوبی مثل برزیل و شیلی و حتی در سواحل آمریکای شمالی فعالیتهای گسترده ای در جهت بهره برداری اقتصادی از این جلبکها را داشته و هر ساله میلیاردها دلار از صادرات آنها بصورت ماده خام یا محصولات استخراج شده بدست می آورند.(قرنجیک 1382) 

کشور ماهم از این منابع بالقوه بویژه در سواحل جنوبی و بالاخص در سواحل سیستان و بلوچستان و هرمزگان برخوردار بوده و دارای گروههای متفاوت جلبکهای دریایی اعم از سبز،قرمز،قهوه ای است.

انواع فرآورده های قابل تولید از جلبک گراسیلاریا :

- تولید آگار
- استفاده جهت غذای ماهیان آکواریومی
- تهیه روغن از جلبکهای دریایی و تولید اسیدهای چرب ضروری
- تهیه سوخت از جلبک بویژه در تهیه الکل با آلایندگی کم
- تولید افزودنی ( ادویه) و چاشنی غذا
- استفاده جهت درمانهای دارویی گیاهی
- تهیه کرم پوستی جهت مرطوب کردن پوست
- تولید صابون گراسیلاریا
- تولید ماسک صورت
- تولید لوسیون جهت پوست مردان
- تولید شامپو بدن از جلبک
- جهت تولید رول غذای سوشی در ژاپن
- بعنوان رطوبت گیر ( تولید بسته های کوچک جهت رطوبت گیر در بسته های شکلات و برنج و دارو )

تولید آگار ازجلبک گراسیلاریا :

آگارچیست : 
آگار پلی ساکارید بدست آمده از برخی اعضائ خانواده های جلبکهای قرمز cracilanacea،Gelidiacea می باشد (marinho 2001) بیش از 53 درصد از آگارتولید شده در جهان از جلبک گراسیلاریا بدست می آید . آگار شامل دو پلی ساکارید بنام آگارز و آگاروپکتین می باشد . خاصیت ژلاتینی آن به سبب ترکیب آگارز بوده در حالیکه ترکیب آگاروپکتین خاصیت چسبندگی ایجاد می کند .(رضایی وجایمند 1376) .
از آگار به عنوان محیط کشت باکتریها ، مواد دندانپزشکی ، داروهای ملین ، تمید قرص و کپسول ، تهیه چسب و مواد آرایشی و ژلهای الکترونیک استفاده می شود (Dawes 1997)

استخراج آگار:
از آنجاییکه گراسیلاریا ازمقدار زیادی گالاکتون سولفاته شده ( پیش نیاز آگاروز) تشکیل شده است . بنابراین آگار آن بستگی زیادی به گونه های مختلف گراسیلاریا ، فصل رشد ، منطقه رشد ، کیفیت آگار و عوامل قلیایی شدن آن دارد . 


مراحل تهیه آگار در ذیل بیان گردیده است

1- خشک کردن :
جهت خشک کردن شاخه ها می توان از آفتاب استفاده کرد و پس از چیدن شاخه ها اقدام به قرار دادن آنها در محوطه روبازبمنظور خشک شدن آنها می گردد باید توجه داشت که محل نگهداری آگارباید خشک ودارای تهویه مطبوع وکامل باشد.نگهداری آگار در شرایط نامساعد موجب کپک زدگی وکاهش کیفیت آن می شود.

2- قلیایی کردن :
گراسیلاریا با 7-6 درصد محلول قلیایی ، به مدت یک تا دو ساعت در درجه حرارت 90-70 درجه سانتی گراد در مخازن بزرگی قلیایی می شود . برای بعضی گونه ها که دارای گالاکتون سولفاته بالاتری هستند ، محلول قلیایی غلیظ تری (10 تا 20 درصد) مورد نیاز است در گذشته محلول NaoH بیشتری بدون حرارت دادن اضافه می شد که مدت زمان واکنش را طولانی می کرد اما امتیاز روش بالاستفاده کمتر از سود (NaoH ) وکوتاه بودن مرحله آماده سازی و تولید می باشد . ولی نقطه ضعف این روش کاهش مقدار محصول در اثر حرارت وتبخیر است .
به منظور دستیابی به محصولی با کیفیت بالا پس از قلیایی شدن بایستی آزمایش کیفیت انجام شود . جدول ذیل نتایج آزمایشات نمونه های گراسیلاریای تریت شده را نشان می دهد.

3- شستشو: 
جلبک قلیایی شده را با آب شیرین شستشو می دهند و در صورت لزوم مقدار مناسب اسید برای تسریع در عمل خنثی سازی به آن اضافه می نمایند. 
این روش هم می تواند به روش دستی و هم به کمک ماشینهای شوینده انجام گیرد به هر طریق بین 2 تا10 دقیقه بر اساس ضخامت شاخه گراسیلاریا باید در آب شیرین بماند

4- بی رنگ کردن و سفید کردن :
گیاه را در سبد فلزی قرار داده و در تانک آبی که حاوی محلول هیپوکلریت سدیم همراه با کلرور سدیم 05/0 درصد با PH بین 5 تا 6 است ، به مدت پانزده دقیقه نگهداری می کنند. سپس حدود 2 درصد تیوسولفات سدیم جهت کاهش هیپوکلریت به آن اضافه می نمایند و پس از آن گیاه را از محلول خارج کرده و اقدام به شستشو مینمایند. 

شستشو در سبدهای فلزی دیگری با آب شیرین به مدت 1 تا 2 دقیقه صورت می گیرد. در این حالت باید سعی گردد آب شیرین به تمام سطوح گیاه گراسیلاریا برسد.

5- عصاره گیری از طریق حرارت :
گیاه را در آب (20-15 برابر وزن خشک گیاه )به مدت 1 تا 5/1 ساعت می جوشاند
متوسط عصاره تولید شده بین 5/1-8/0درصد است. در این روش فشاری ایجاد نمی گردد بلکه در دیگهای بزرگ فقط جوشانده شده وهم می خورد.

6- صاف کردن :
محلول داغ را از صافی نایلونی به اندازه چشمه 20 ( از گره تا گره مقابل)عبور میدهند استفاده از فشار برای صاف شدن کامل محلول موثر است .

7- ژله ای کردن :
پس از صاف کردن مایع را در درجه حرارت پایین در محلی سرد با دمای 4 درجه که دمای معمول یخچال می باشد قرار می دهند این محل می توان یک سردخانه یا سوله سرپوشیده ای مجهز به دستگاه برودتی باشد.سپس ژله تشکیل شده را به شکل قطعه های استوانه ای یا مکعبی برش می دهند.با ید توجه شود که دما کاهش نیابد که منجر به یخزدگی محصول شود و محصول از بین برود

8- منجمد کردن:
ورقه های ژله را در سردخانه با برودت 18- تا 15- درجه سانتی گراد برای مدت 24 ساعت قرار داده و اقدام به انجماد آن می کنند.

9- ذوب کردن و خشک نمودن در معرض آفتاب
ژله های منجمد را در آب حل می نمایند سپس توسط دستگاه سانتریفوژ آن را آبگیری و در معرض نور آفتاب خشک می کنند و به صورت نوار در می آورند. میزان آب محصول بر اساس کاربرد بهداشتی، پزشکی ویا صنایع غذایی تعیین می گردد .

10- تحت فشار قرار دادن با استفاده از دستگاه پرس هیدرولیکی:
ورقه های ژله برش داده شده را در گونی نایلونی نگهداری می کنند و با استفاده از دستگاه پرس آنرا تحت فشار قرار می دهند . مدت زمانی حدود 10 تا 12 ساعت برای آبگیری مور نیاز است و میزان فشار تقریبی 6 تا10 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.

11- خشک کردن و آسیاب نمودن 
ژله های آبگیری شده را به محلی خشک با درجه حرارت 70 درجه سانتی گراد منتقل و اقدام به آسیاب کردن و الک نمودن آن ( چشمه 80 تا 100 ) می نماید .

دکترعلی باقرپور - کارشناس دفتر بهبود کیفیت،فراوری وتوسعه بازارآبزیان شیلات ایران  

تقاضای روسیه برای خرید 28 هزار تن آبزیان ایرانی

مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات از تقاضای روس‌ها برای واردات 28 هزار تن انواع آبزیان به ارزش حدود 120 میلیون دلار از ایران خبر داد و پیش‌بینی کرد ارزش صادرات محصولات شیلاتی به روسیه تا پایان سال به بیش از 150 میلیون دلار برسد.

عیسی گلشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: پس از اطلاعیه 25 فروردین‌ روس‌ها مبنی بر "کاهش 20 درصدی تعرفه صادرات محصولات شیلاتی ایران به این کشور" درخواست‌ها برای آبزیان ایرانی به شدت افزایش یافت؛ به گونه‌ای که برای سال جاری میلادی روس‌ها تقاضای خرید 28 هزار تن انواع آبزیان ایرانی را داده‌اند.

 

به گفته وی براساس این درخواست تا دی‌ امسال (پایان سال جاری میلادی) روس‌ها تقاضای واردات 12 هزار تن ماهی جنوب و ماهی یال‌اسبی، 6000 تن ماهی قزل‌آلا، 7000 تن میگو و حدود 3000 تن انواع کنسرو ماهی را از ایران داشته‌اند که بر این اساس صادرات میگو از اواخر مرداد‌ماه و صادرات دیگر محصولات شیلاتی از جمله ماهی قز‌ل‌آلا، یال‌اسبی و تن‌ماهی از همین ماه به روسیه آغاز می‌شود.

 

گلشاهی اعلام کرد: تا پایان دی‌ امسال که مصادف با پایان سال جاری میلادی است بر مبنای قیمت‌های کنونی محصولات شیلاتی، صادرات انواع آبزیان تقاضا شده به روسیه حدود 120 میلیون دلار درآمد ارزی برای ایران خواهد داشت که انتظار می‌رود میزان صادرات انواع محصولات شیلاتی به این کشور تا پایان سال 1394 به حدود 30 هزار تن به ارزش بیش از 150 میلیون دلار برسد.

 

مدیر کل دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات پیش‌بینی کرد اگر روند صادرات محصولات شیلاتی به روسیه و شیب افزایش تقاضا همانگونه باشد که انتظار می‌رود، در سال آینده صادرات محصولات شیلاتی به روسیه 1.5 برابر افزایش می‌یابد.

صادرات 124 هزار راس دام سبک از ابتدای سال 94/ جمعیت دام سبک کشور با ظرفیت تامین علوفه تناسب ندارد

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت: از ابتدای سال‌جاری تاکنون بیش از 124 هزار راس دام سبک از کشور صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، حسین رکنی ظهر امروز در همایش مدیران امور عشایر شهرستان‌های سراسر کشور که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: از خرداد ماه سال گذشته و به دنبال پیگیری‌های صورت گرفته صادرات دام سبک از کشور آزاد شد و در این راستا تا پایان سال گذشته 600 هزار راس دام سبک از کشور صادر شد.

وی افزود: صادرات دام سبک علاوه بر اینکه منبعی برای ورود ارز به کشور است شرایط بازار داخل در بخش گوشت قرمز را بهبود می‌بخشد.

رکنی با بیان اینکه جمعیت دام سبک کشور بسیار زیاد است، بیان کرد: حدود 45 تا 50 میلیون راس جمعیت گوسفند و 20 میلیون راس جمعیت بز در کشور وجود دارد که با ظرفیت تامین علوفه‌ای کشور هیچگونه تناسبی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته و با مصوبه مجلس شورای اسلامی مقرر شد حدود 400 میلیارد تومان تسهیلات در اختیار عشایر قرار گیرد که حدود 140 میلیارد تومان آن محقق شد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در امور دام با تاکید بر اینکه باید شرایط مناسب برای کاهش جمعیت دام سبک کشور و جایگزین شدن دام‌های جدید فراهم شود، افزود: در سال‌های گذشته سالانه 120 هزار تن گوشت قرمز به کشور وارد می‌شود که در سال گذشته این رقم به 60 هزار تن کاهش یافت و امیدواریم در سال جاری نیز این رقم کاهش بیشتری داشته باشد.

وی اضافه کرد: میانگین متوسط مصرف جهانی گوشت مرغ سالانه برای هر نفر 12 کیلوگرم است اما در ایران این رقم 26 کیلوگرم است.

وی از صادرات سالانه 70 هزار تن گوشت مرغ از کشور خبر داد و تاکید کرد: تا چند سال گذشته ما واردات گوشت مرغ سفید داشتیم اما امروز نه تنها وارد کننده نیستیم بلکه صادرکننده هم هستیم.

وی ادامه داد: اگر از امکانات و زمینه‌هایی که در کشور ما وجود دارد استفاده کنیم بدون شک قادر خواهیم بود نیاز کشور را به صورت کامل در بخش گوشت قرمز پوشش داده و مانع از واردات گوشت به کشور شویم.

رکنی در پایان ابراز کرد تا زمانی که می‌توانیم مواد اولیه نهاده‌های دامی و غلات را در داخل کشور تولید کنیم نباید چشم به بیرون کشور داشته باشیم و ما هم تمام تلاشمان بر این است تا کشاورزان هیچگونه ضرری نبینند

خوراکهای مکمل برای گوسفند

درغرب استراليا بيشتر پروش دهندگان گوسفند مكمل هاي غذايي را زماني مورد استفاده قرارميدهند كه خوراكهاي مزرعه بيشتر شامل كاه غلات با كيفيت پايين و علوفه ي خشك باشد , در حاليكه اين خوراكها نميتوانند نيازهاي غذايي بره ها يا ميشهاي مرحله آخر آبستني يا در شير دهي را تامين كنند .

درغرب استراليا بيشتر پروش دهندگان گوسفند مكمل هاي غذايي را زماني مورد استفاده قرارميدهند كه خوراك هاي مزرعه بيشتر شامل كاه غلات با كيفيت پايين و علوفه ي خشك باشد ,  در حاليكه اين خوراك ها نميتوانند نيازهاي غذايي بره ها يا ميشهاي مرحله آخر آبستني يا در شير دهي را تامين كنند .

هدف از تغذيه خوراکهاي مكمل اطمينان از آن است كه حيوان بتواند تا حد امكان خوراك خشك دريافت كنددر حالي كه اين خوراك مكمل را با كيفيت برتر جهت نگهداري و رشد دريافت مي دارد خوراكهاي مكمل مي توانند ديگر مواد مغذي كه موجب افزايش بهره وري استفاده از خوراك ميشوند را نيز تامين كند 
.
تمام اين اقدام ها بايد با توجه به خوراكهاي موجود در منطقه و قيمت آنها باشد .

 

انتخاب خوراكهاي مكمل 

مكمل هاي مهمي كه در دسترس پرورش دهندگان مي باشد شامل آجرهاي ليسيدني ٬ دانه غلات (يولاف جو و گندم )لوپن ٬ علوفه ٬ غلات ٬ علوفه مرتع و كاه غلاتي كه ممكن است براي بهبود كيفيت فرآوري شده باشد . در اين مقاله مزايا و معايب نسبي هر كدام از اين اقلام بررسي ميشود .

بلوكهاي ليسيدني 

بيشتر بلوكهاي ليسيدني براي تامين اوره و مينرالها براي حيواناتي كه خوراكهاي كم پروتئين مراتع را مصرف ميكنند ساخته شده است تا آمونياك شكمبه اي لازم براي فعاليت جمعيت ميكروبي فراهم شود .
در غرب استرالیا دامهايي كه كاه غلات را با مكمل بلوكها ي ليسيدني مورد استفاده قرار ميدهند افزايش وزن بيشتري دارند 
.
آزمايشهاي ايستگاههاي تحقيقاتي نشان داده است كه در سالهاي متعادل با مقداري باران تابستانه گوسفنداني كه از بلوكهاي ليسيدني همراه با كاه استفاده ميكرده اند سرعت كاهش وزن كمتري در مقايسه با گوسفنداني كه كه از اين مكمل استفاده نميكرده اند ٬ داشته اند . اين در حالي است كه گوسفندان تغذيه شده با لوپن اضافه وزن داشته اند 
.
استفاده از بلوكهاي ليسيدني راحت است ٬ براحتي حمل ميشود و تنها بايد هر 2تا 3 هفته يك بار مورد استفاده قرار داد . ولي قيمت نسبتا بالاي مواد مغذي در اين بلوكها باعث ميشود كه اين مكملهاي خوراكي گران تمام شوند 
.

‌‌‌‌‌دانه هاي غلات

دانه ي غلات بيشترين و گسترده ترين شكل خوراكهاي مكمل در دسترس هستند كه معمولاً از بلوكها و شبدر ارزانترند .همچنين براحتي ميتوان آنها را حمل و نقل و انبار كرد . اما دانه ٔغلات حاوي مقادير بالايبالاي نشاسته مي باشند . در ابتداي تغذيه با آنها با احتياط و دست كم هفته اي دو بار تغذيه شوند تا از مسموميت ناشي از آنها جلوگيري شود .
محققان به وضوح نشان داده اند كه تغذيه نشاسته (بصورت دانه هاي غلات )همراه با جيره هاي برپايهٔكاه موجب كاهش ميزان گوارش سلولز (فيبر ) تا 50%ميشود . دامهايي كه فقط با كاه تغذيه شدند٬ در 6 هفتهٔابتدايي آزمايش تغيير وزني مشابهي با دامهايي داشتند كه همراه با كاه تا 40% كل جيره نشاستهٔ گندم دريافت ميكردند 

براي آنكه مقادير اقتصادي دانهٔ غلات توسط گوسفند استفاده شود بايد با افزودن مواد اضافي مقدار مصرف آن را محدود كرد . نشان داده شده كه مخلوط سنگ آهن با جو (در حالي كه 30 جيره را تشكيل دهد)موجب محدود كردن مصرف جو تا 200 گرم در راس در هر روز ميشود خوراندن چنين مخلوطي به ميشهاي آبستن در طول تابستان و پاييز موجب ثابت ماندن وضعيت آنها شده است 
.
البته به نظر ميرسد كه چند اشكال فني در مخلوط كردن سنگ آهك با جو وجود دارد . ماده ي خشك سنگ آهك بايد نسبتا پايين و ثابت باشد تا مخلوط به راحتي تشكيل شود 
.
همچنين سنگ آهگ ممكن است درون تانكهاي ذخيره يا هاپر سولفيد شود كه خود مستلزم صرف نيرو و كارگر براي شكستن آن است 

حالت سفت شدن همچنين ممكن است در لبه دهانه خوراك ريزها به وجود آيد كه بايد دست كم دوباره در هفته تميز شوند . اين مشكلات بايد در كنار مسائل مربوط به تجهيزات مخلوط كردن و تغذيه كردن مخلوط مورد توجه باشد 
.

لوپن 

دانه لوپن معمولا در مقادير مساوي به ازاي هر تن گرانتر از دانه غلات است ولي با افزايش دانسته هاي ما از ارزش اين مكمل غذايي به نظر مي آيد كه شايد حتي با قيمت بيشتر خريد اين خوراك از لحاظ اقتصلدي به صرفه باشد . اين دانه مقدار اندكي نشاسته دارد لذا موجب اسيدوز نمي شود . به همين دليل نيازي نيست كه فقط دوبار در هفته تغذيه شود 
به نظر ميرسد كه دست كم 6 هفته تغذيه با خوراك هاي حاوي نشاسته ي بالا مثل گندم و جو نياز است كه اين خوراكها بابازدهي مناسب توسط حيواناتي كه علوفه كم اهميت مي خورند مورد استفاده قرار مي گيرد . كيفيت يولاف بسته به محل كشت متغير است وميتواند عملكرد حيوان را بشدت تحت تاثير قرار دهد 

تاثير اين خوراكها مكمل بر ميزان رشد پشم حيوان نيز بايد مورد توجه قرار گيرد .
لوپن پروتئين را همچون انرژي تامين ميكند 
.

كاه غني شده 

كاه عمل آوري شده يك جايگزين براي استفاده از دانه هاي مكمل يا بلوكهاي ليسيدني ٬ عمل آوري كاه كم كيفيت غلات است كه موجب افزايش گوارش پذيري آن ميشود .
در اين خصوص بايد هزينه هاي برداشت كاه ٬ بسته بندي و در كنار هزينه هاي ناشي از عمل آوري مورد توجه قرار گيرد . تغذيه با كاه عمل آوري شده همچنين متضمن استفاده از مقادير زياد خوراکها براي توليد جيره كامل مي باشد .مهمترين مزيت اين راهكار استفاده از مواد خام (كاه غلات )ارزان قيمت است و گوسفندان ‌‌‌‌در مراتع محدود شده افزايش مقدار خوراك مرتعي در ابتداي پاييز در پي خواهد داشت 
.

آ – آلكالاژ 

اين كارباافزودن هيدروكسيد سديم به كاه براي افزايش هضم پذيري آن انجام ميشود . در اين پروسه كاه بر روي هم انباشته ميشود يا در يك حفره سيلو مي گردد . سپس مخلوطهاي معدني بدان افزوده ميشود اين پروسه باعث افزايش هضم پذيري كاه ميشود كه هنگامي كه به گاوها داده شود٬ افزايش وزن بهتري در مقايسه با كاه ساده دارد . اگر چه هنگامي كه كاه آلكالاژ به گوسفند داده ميشود مقدار رشد متغير تر است .

ب – اوره 

روش دوم استفاده از اوره كه در بيشتر نقاط جهان انجام ميشود . اگر چه بر خلاف افزايش هضم پذيري بعد از عمل آوري ٬ عملكرد گوسفنداني كه كاه عمل آوري شده دريافت كردند به طور معني داري از آنهايي كه كاه ساده همراه با 250 گرم دانه لوپن دريافت كردند٬ كمتر بود .

نتيجه 


به نظر ميرسد دانه لوپن مناسبترين خوراك مکمل باشد ولی استفاده از آن محمدود است . وارد کردن خوراک باعث افزايش ريسك ناشي از تخم علف هاي هرز ميشود پرورش دهندگاني كه خود يولاف و جو مي كارند ترجيح ميدهند كه هزينه هاي ناشی از حمل و نقل خريد لوپن را نداشته باشند .

نوع و مقدار خوراكهاي مكمل بر اساس خوراكهاي در دسترس وضعيت حيوان و اهداف پرورش متغيير است . نتايج مربوط به مقدار رشد پشم و تغير وزن با توجه به نوع و مقدار خوراكهاي مكمل و در سيستم هاي چراي مشابه٬ راهكارهايي براي پرورش دهندگان در جهت اتخاذ سياستهاي مديريتي بوجود مي آورد

بررسی پرورش توام تیلاپیا و میگو در تایلند

بررسی بر روی پرورش توام تیلاپیا و میگو در تایلند از مارس تا جون 2002 با هدف ارزیابی وضعیت جاری پرورش دهندگان تایلندی که در زمینه تولید توام تیلاپیا و میگو کار می کنند انجام شده است .

61 مزرعه دار در 12 استان که در استخرهای میگو خود ماهی پرورش می دهند برای این بررسی انتخاب شدند که مورد مصاحبه قرار گرفتند . 
نتایج این بررسی نشان داد که در مجموع سه شیوه پرورش توام تیلاپیا و میگو توسط این پرورش دهندگان بکار گرفته می شود : 
1 – سیستم همزمان 
2- سیستم متوالی
3- سیستم تولید گردشی 
در بین پرورش دهندگان 42.6 درصد از سیستم پرورشی همزمان استفاده می کنند در حالیکه پرورش دهندگانی که از سیستم های متوالی و گردشی استفاده می کنند به ترتیب 34.4 و 6.6 درصد است . 16.4 درصد باقیمانده نیز از استخرهای ذخیره به عنوالن محل ذخیره سازی تیلاپیا استفاده می کنند . در بین پرورش دهندگانی که از سیستم همزمان استفاده می کنند 76.9 درصد تیلاپیا را مستقیم در استخرهای میگو ذخیره سازی می کنند و 23.1 درصد از قفس های شناور در استخرهای میگو برای پرورش تیلاپیا استفاده می کنند . 
پرورش توام تیلاپیا و میگو در تایلند در طیف وسیعی از شوری از 0 تا 30 ppt انجام می شود . تیلاپیا هایی که در سیستم پرورشی توام استفاده می شوند عبارتند از : 
تیلاپیایی قرمز ( Oreochromis spp. ) ، تیلاپیای نیل ( Oreochromis niloticus ( و تیلاپیای موزامبیک ( O. Mossambicus ).
طی این مطالعات آشکار شده است که تولید میگو و بازده های اقتصادی بدست آمده از سیستم های توام همزمان و متوالی بیش از سیستم پرورش میگو به تنهایی ( مونو کالچر ) بوده است . همچنین تولید و بازده اقتصادی آن در دو سیبستم پرورش توام میگو و تیلاپیا بیش از تولید و بازده اقتصادی بدست آمده در سیستم های گردشی ( منظور یکدوره پرورش تیلاپیا و یک دوره پرورش میگو ) و پرورش تک جنسی بوده است . 
از نظر بسیاری از پرورش دهندگان پرورش توام میگو ماهی منجر به ارتقا کیفیت آب در استخرهای پرورش میگو و کاهش بیماری و در نتیجه کاهش نیاز به مصرف مواد شیمیایی در استخر می شود . 
در شیوه پرورش مستقیم تیلاپیا با میگو ، 40 درصد پرورش دهندگان معتقدند که ماهی تیلاپیا برای غذا با میگو رقابت می کند در صورتیکه 60 درصد باقیمانده معتقدند که چنین رقابتی بین تیلاپیا و میگو وجود ندارد . 
از بررسی انجام شده می توان نتیجه گرفت که پرورش توام تیلاپیا با میگو ممکن است یک شیوه جایگزینی برای پرورش میگو فراهم نماید که در نهایت منجر به پایداری بیشتر صنعت میگو گردد . 

مقدمه :

پرورش میگو ( Penaeus monodon ) در بسیاری از کشورها بواسطه کاهش تولید ناشی از بروز بیماری ، ضعف مدیریت مانند ذخیره سازی بیش از ظرفیت و مشکلات زیست محیطی دچار مشکل شده است . پرورش توام میگو و تیلاپیا ممکن است موقعیتی برای توسعه سیستم پایدار آبزی پروری فراهم آورد . ( Fitzismmons ، 2001 ) .
شیوه های مختلف پرورش توام تیلاپیا و میگو وجود دارد :
همزمان 
متوالی 
گردشی . 
در شیوه همزمان میگو و تیلاپیا با یکدیگر در استخرها یا کانالهای پرورش رشد می یابند . در سیستم متوالی آب از یک واحد پرورشی به واحد پرورشی دیگر منتقل می شود و در سیستم گردشی تیلاپیا و میگو در دوره های پی در پی به جای یکدیگر ذخیره سازی می شوند . هر یک از این سیستم ها دارای مزایایی نسبت به یکدیگر می باشند . 
در سیستم توام ، تیلاپیا و میگو می توانند از جایگاه اکوسیستمی متفاوتی در استخر استفاده نمایند . در یک مزرعه که با سیستم گسترده مدیریت می شود ، تیلاپیا می تواند فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونها را در ستون فوقانی آب فیلتر نماید . میگوها بیشتر وقتها را در بستر استخر می گذرانند و از لایه نازک باکتریایی مستقر شده در کف استخر و مواد در حال پوسیدگی ( دیتریت ها ) استفاده می کنند . در سیستم هایی با تراکم بیشتر غذا بصورت پلیت پخش می شود که تیلاپیا دارای غذای اختصاصی شناور در آب می باشد که به هرحال بخشی از آن به بستر، جایی که میگو ها آنرا مورد مصرف قرار می دهند سقوط می کند .مهمتر از آن مواد دفعی تیلاپیا بارانی از دتریت را برای میگو ها فراهم می سازد . . پرورش توام میگوی روزنبرگی با تیلاپیا تولید میگو را در مقایسه با مونوکالچر با نقصان مواجه می سازد لیکن محصول کلی ماهی و میگو را افزایش می دهد ( Garcia – Perez et al ., 2000) . 
چنین نتیجه ای در خصوص پرورش توام تیلاپیا با میگو در آبهای لب شور قابل تصور است ( Yap 2001) . آکیاما و آنگاواتی در سال 1999 گزارش داده اند که تولید میگو هنگامیکه تیلاپیا ذخیره سازی شده در استخر میگو افزایش می یابد . 
از منظر بیماری ها نیز به نظر می رسد تیلاپیا مزایایی را از جنبه های مختلف داشته باشد . 
پرورش دهندگان اکوادوری گزارش داده اند که تیلاپیا میگوهای مرده و در حال مرگ را در استخرهای توام مصرف می کنند . همجنس خواری یا کانیبالیسم یک از عوامل انتقال بیماری می باشد . تیلاپیا که به عنوان حامل عامل این بیماری ویروسی شناخته نمی شود کانیبالسم عامل انتقال بیماری را قطع می نماید . . علاوه بر این تیلاپیا سخت پوستان کوچک را مصرف می نماید . این سخت پوستان می توانند به عنوان حامل ویروس مستعد باشند . وجود تیلاپیا بصورت مستقیم در استخر و یا بصورت پرورش دوره ای می تواند باعث کاهش جمعیت سخت پوستان در استخر شود . عفونت های باکتریایی نیز می توانند در سیستم توام تحت تاثیر قرار گیرند . ویبریو و بیشتر سایر عوامل بیماریزای باکتریهایی در استخر های پرورش میگو گرم منفی هستند در حالیکه آب در استخرهای پرورش ماهی معمولا دارای شرایطی است که باکتریهای گرم مثبت در آن غالب می شوند .به نظر می رسد استفاده از آب استخرهای پرورش ماهی برای پرورش میگو از بروز عفونت باکتریایی لومینوس ویبریو ممانعت می کند . ( Yap . 2001 ) . پرورش دهندگان در آسیا و آمریکای جنوبی گزارش تجربی ارائه نموده اند که تولید میگو بدلیل افزایش بقا در برخی از سیتم های توام افزایش یافته است که به هر صورت موضوع نیازمند بررسی بیشتر از طریق تمهید تیمارهایی با شرایط دقیق تر و تحت کنترل برای تایید است . 
امکان دارد عوامل فیزیکی نیز در افزایش بقا میگو در استخرهای توام موثر باشند . تیلاپیا نسبت به میگو بستر استخر را بهنگام فعالیت برای ساخت لانه و یا جستجوی غذا ،به میزان بیشتری بهم می زند . این موضوع می تواند مزاریای مختلفی داشته باشد . بهم زدن بستر استخر می تواند باعث افزایش اکسیداسیون بستر گردد و چرخه زندگی عوامل بیماریزا و پارازیتهای میگو را قطع نماید .همچنین این عمل باعث آزاد شدن مواد مغذی به ستون آب می گردد که شکوفایی جلبکی را افزایش خواهد داد . این فعالیت می تواند دارای جنبه های مضر نیز باشد . بهم زدن بستر و رسوبات آن می تواند دارای اثرات منفی برای کیفیت آب ، کاهش اکسیژن محلول ، افزایش کدورت آب و کاهش شکوفایی جلبکی ، جابجایی ماهی و میگو و افزایش عملیات مورد نیاز مرمت بستر بین دو دوره پرورش نیز باشد . این جنبه های ویژه توجه مخصوص و آزمایشات دقیق را برای درک روشنتر موضوعات ضروری می سازد . 
هدف اصلی این بررسی ارزیابی وضعیت جاری پرورش دهندگانی است که در پرورش توام تیلاپیا و میگو فعالیت دارند . 

مواد و روش ها :

بررسی در اراضی داخلی مرکزی ، خلیج مرکزی و سواحل شرقی و جنوبی شامل 12 استان تایلند از مارس تا جون 2002 انجام پذیرفته است . پرورش دهندگانی که از سیستم توام استفاده می نمایند از طریق اخذ تماس با پرورش دهندگان و انجمن های خصوصی و اتحادیه شناسایی شده اند . . اطلاعات اولیه که از سیستم پرورش آنها دریافت شد منتج به انتخاب تولیدکنندگانی شد که برای بررسی از نظر دسترسی و اهداف این بررسی مناسبتر بودند . فرم های پرسشنامه شامل پیش زمینه کاری پرورش دهندگان ، سیستم پرورش توام تیلاپیا و میگو ، مدیریت استخر و آب ، مدیریت غذا و تغذیه ، مشکلات بیماری و پارازیت ، برداشت ، تولید ، بازده اقتصادی و سایر اطلاعات بود .
برای ذخیره و نگهداری اطلاعات از نرم افزار اکسل استفاده شد . 

مترجمان : مهندس سید قباد مکرمی – دکتر محمد عزیز زاده

مزرعه آبزی‌پروری مشترک میان ایران و فرانسه راه‌اندازی می‌شود

اولین نشست کمیته مشترک کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه پس از دو روز، با امضای تفاهم‌نامه‌هایی میان شرکت‌های دولتی و خصوصی دو کشور پایان یافت و قرار شد با سرمایه‌گذاری مشترک شرکت‌های فرانسوی و ایرانی، اولین مزرعه مشترک شیلات و آبزی‌پروری در قشم افتتاح شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، در این نشست که با حضور مسئولان کشاورزی ایران و فرانسه برگزار شد،‌ تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه حفظ نباتات، ایجاد زمینه‌های تسهیل تجارت، صنعتی سازی تولید گوسفند و تولید اسپرم دام و ... صورت گرفت.

همچنین در روز نخست این نشست دو روزه مسئولان آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی ایران و آزمایشگاه ملی دامپزشکی فرانسه تفاهم‌نامه‌ای را به امضا رساندند. در زمینه آبزی‌پروری نیز توافقی برای ارتقای مرکز تکثیر و پرورش آبزیان کلاردشت و تبدیل آن به مزرعه بزرگ پرورش قزل‌آلا به امضا رسید.

همچنین طرفین در حوزه باغبانی و فراهم‌سازی زمینه صادرات محصولات ارگانیک کشور به اروپا، همچنین واردات اقلام جدید میوه از جمله سیب، گلابی و انگور، سرمایه‌گذاری مشترک برای احداث باغ، کاشت گیاهان دارویی و زیستی و قارچ‌های گلخانه‌ای توافقاتی داشتند و شرکت‌های ایرانی و فرانسوی نیز در این زمینه تفاهم‌نامه‌هایی امضاء کردند.

عباس کشاورز - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در این نشست با اشاره به امضای شش سند همکاری در بخش کشاورزی با فرانسه از واردات پنج نوع بذر به کشور خبر داد.

وی با اشاره به امضای شش سند همکاری در بخش‌هایی شامل تکنولوژی محصولات کشاورزی، انتقال محصولات متعدد، همکاری‌های اجرایی و حمایت از بخش‌های خصوصی و آشنایی با مقررات تجارت، واردات و صادرات محصولات کشاورزی گفت: طبق توافقات صورت گرفته قرار است بذرهایی را به عنوان بذر‌های اصلاح شده از کشور فرانسه وارد کنیم.

کشاورز ادامه داد: نخستین بذری که در نظر داریم وارد کنیم بذر کلزا است که در برابر خشکی و ریزش مقاوم است و بازدهی مطلوبی برای کشاورزان خواهد داشت. همچنین جزو بذرهای دیررس به حساب می‌آید. دومین بذری که به کشور وارد خواهیم کرد ذرت است که بذری میان‌رس یا کوتاه‌رس است و صرفه‌جویی آب بالایی دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به واردات گندم از فرانسه خاطر نشان کرد: گندم برای مناطق گرم و بهار عملکرد خوبی دارد و به بیماری‌هایی همچون زنگ زرد مقاوم است. بذر آفتابگردان نیز از جمله بذر‌های مدنظر برای واردات از فرانسه است.

کشاورز در پاسخ به این‌که آیا با توجه به کمبود میزان بارش‌ها در سال آبی گذشته میزان برداشت محصول دیمی کاهش خواهد یافت، گفت: در بخش‌هایی مثل بوشهر، خوزستان و بخش‌هایی از کهگیلویه و بویراحمد با مشکلات جدی به لحاظ کم آبی روبرو بوده‌ایم، چرا که این مناطق حدود دو ماه و نیم هیچ بارشی نداشته است. در بوشهر 80 هزار هکتار گندم زیرکشت دیم داریم و تنها نگرانی موجود بابت همدان است که کمی با مشکل روبرو بودیم، اما به‌طور کلی در زمینه گندم و جو در کشور مشکل جدی نداریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: البته زمین‌های دیم استان‌های کردستان، لرستان و کرمانشاه سال گذشته خسارت جدی دیدند اما با همه این اوصاف کاهش محسوسی در محصولات دیمی نخواهیم داشت.

وی یکی از برنامه‌های جدی این وزارتخانه را تجدیدنظر در ترکیب کشت محصول خواند و گفت: به دنبال تعیین جایگاه محصولات در مناطق مختلف با در نظر گرفتن دو شاخصه پایداری و امنیت غذایی محصولات هستیم.

کشاورز با اشاره به تغییراتی که در جامعه مدیریتی، مصرفی و تحقیقاتی در زمینه کشاورزی اکولوژیک در کشور رخ داده است، اظهار کرد: بنای ما بر تولید محصول سالم تر و غنی‌شده است. رویکرد دیگر نیز استفاده از مواد آلی و غیرشیمیایی و کنترل مواد خسارت‌زاست.

همچنین در این نشست فتحی - مدیر کل دفتر امور بین‌الملل در سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی - اظهار کرد: قرار است طرفین در رابطه با ساماندهی امور زنان دو کشور در بخش کشاورزی و تبادل اطلاعات فنی در زمینه نحوه واگذاری اموال دولتی به بخش خصوصی با یکدیگر همکاری کنند.

وی همچنین از برگزاری دومین نشست کمیته مشترک کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه خبر داد.

پیش‌بینی تولید حداکثر هزار تن پیله‌تر کرم ابریشم/ خرید پیله‌تر کرم ابریشم در گیلان فردا آغاز می‌شود

پیش‌بینی تولید حداکثر هزار تن پیله‌تر کرم ابریشم/ خرید پیله‌تر کرم ابریشم در گیلان فردا آغاز می‌شود


سرپرست مرکز نوغان داری کشور با بیان اینکه تاکنون 380 تن پیله‌تر کرم ابریشم از استان‌های ابریشم خیز کشور خریداری شده، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال بیش از 860 تن پیله‌تر کرم ابریشم تولید شود.

علی اصغر داداش‌پور سرپرست مرکز نوغان‌داری کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: از 36 هزار جعبه تخم نوغان آماده برای توزیع در سال جاری در مجموع 28 هزار و 763 جعبه تخم نوغان توسط نوغان داران دریافت شد.

وی افزود: تاکنون 380 تن پیله‌تر کرم ابریشم توسط بخش غیر دولتی از استان‌های خراسان رضوی، مازندران، اصفهان و گلستان بالاتر از قیمت تضمینی خریداری شده است.

داداش‌پور با بیان اینکه قیمت تضمینی خرید هر کیلو پیله‌تر ابریشم در سال جاری حدود 15 هزار و 100 تومان است، تصریح کرد: هر کیلوگرم پیله‌تر ابریشم با قیمتی حدود 5 هزار تومان بالاتر از قیمت توافقی توسط بخش غیر‌دولتی و به صورت توافقی خریداری می‌شود.

سرپرست مرکز نوغانداری با بیان اینکه یکی از اهداف این مرکز رونق تولید پیله کرم‌ابریشم در داخل کشور است، بیان داشت: پیش‌بینی می‌شود، امسال بیش از 860 تن پیله‌تر کرم‌ابریشم تولید شود.

وی افزود: سال گذشته با توزیع 31 هزار جعبه تخم نوغان کمتر از هزار تن پیله‌تر ابریشم در کشور تولید شد.

داداش‌پور با بیان اینکه میزان دریافت تخم نوغان توسط نوغانداران امسال 9 درصد کاهش  یافته، افزود: ما آمادگی توزیع 36 هزار جعبه تخم نوغان را داشتیم، اما به دلیل گرما و خشکسالی‌های گذشته نوغانداران از دریافت تخم‌نوغان امتناع کرده و حاضر به ریسک نشدند.

وی افزود: اگرچه نوغانداران به دلیل عدم اطمینان کافی از وضعیت مناسب و شرایط آب و هوایی تخم نوغان کمتری نسبت به سال قبل دریافت کردند اما با توجه به بارندگی‌ها و شرایط آب و هوایی مناسب در سال جاری در برخی مناطق ابریشم‌خیز کشور توتستان‌ها امسال دارای برگ مازاد برای پرورش کرم ابریشم هستند.

سرپرست مرکز نوغانداری کشور اظهار داشت: پیشنهاد دولت برای خرید تضمینی پیله‌تر کرم ابریشم قیمت 16 هزار و 650 تومان به ازای هر کیلو گرم بود اما دولت رقم 15 هزار و 100 تومان را مصوب کرد.

وی با بیان اینکه نیمی از پرورش کرم ابریشم را استان گیلان به خود اختصاص داده، افزود: از فردا خرید پیله‌تر کرم ابریشم در گیلان آغاز می‌شود.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شرکت مهندسی آتی نگر مهر می باشد .